Превозвачи протестират в центъра на Брюксел

12:30, 10 яну 19 / Политика 25 1828 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Български превозвачи излязоха на протест в центъра на Брюксел. Те изразяват недоволстовото си срещу пакета "Мобилност". Няколкостотин шофьори и 10 камиона се включиха в демонстрацията. Машините са паркирани недалеч от евроинституциите.

От бранша искат предложените промени, засягащи командировките на шофьорите, връщането до страната на всеки четири седмици и нощните им почивки, да не бъдат приети, защото според тях това ще доведе до масови фалити на български превозвачи.

В протеста се очаква да се включи и транспортният министър Росен Желязков, както и български евродепутати.

„На протеста ще има както български превозвачи, така и хора от съседните ни държави. Нашето мнение е, че трябва да се спре с този двоен стандарт и с изкуствените правила, които се налагат на нашия бранш”, заяви собственикът на транспортна фирма Димитър Рашков по NOVA.

Червената линия, която не може да бъде премината, е безумното задължение да се връщат машините и шофьорите в България. Това са свободни хора. Откъде накъде ще карат един човек на всеки 4 седмици да си бъде вкъщи. Това си е принуждаване. Западните държави се опитват да фалират бизнеса и да превърнат хиляди български семейства в емигранти”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Решения, свързани с мерките по пакета "Мобилност" ще бъдат взети от Транспортната комисия в Европарламента в четвъртък по обяд. Това е само началото на дълга процедура, която тепърва ще се развива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама