Славиша Стоянович остава в "Левски" до юни

14:50, 08 яну 19 / Спорт 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Славиша Стоянович ще остане в "Левски" до юни. Това обяви самият треньор на първата си пресконференция през 2019 г. Така той сложи край на спекулациите, че напуска клуба.

Сърбинът обаче призна за оферта от националния отбор на Латвия и още два клуба. "Аз съм тук. През последните седмици имаше много инсинуации, дезинформации и манипулациии. Това не беше лесен период за мен и не бих го нарекъл почивка. Важното е, че съм тук и ако всичко е наред, ще бъда треньор до юни. Договорът ми не е за две години, а за една плюс една", каза Стоянович.

Той не скри, че е разтревожен от финансовото състояние на "Левски". В края на декември клубът бе санкциониран със 100 000 евро от УЕФА заради забавени плащания. Ако задълженията ни бъдат погасени до началото на март, "сините" ще бъдат извадени от европейските турнири.

"Това е сериозен проблем. Цяла година се бориш за място в Европа и там да покажеш нещо повече. Към момента не сме в играта. Ще излъжа, ако кажа, че не се притеснявам. Февруари е срокът за плащането. Не ми е за първи път - случвало ми се е и с "Цървена звезда". Дано всичко бъде наред (прекръства се). "Ще работим както трябва и както феновете на "Левски" желаят. Трябва да се справим по-добре спрямо последния месец от есенния дял. Чака ни нова подготовка, вече има промени, включително и в треньорския щаб. В професионалния футбол няма време за разочарование. Искаше ми се тук да бъдат някои нови играчи, надявам се да ги привлечем бързо. Имаме дефицит на централни защитници, търсим халф. Има интерес към Костов и може да вземем и нападател", заяви Стоянович.

Треньорът разкри и подробности от срещата си със собственика на клуба Спас Русев. "Обсъждахме технически въпроси - кои футболисти ще пътуват за Кипър и кои ще останат тук. Предстоят физически изследвания и след тях ще реша. Желанието ми е да взема 24 полеви играчи и трима вратари", обясни Стоянович.

"През есента опитахме да балансираме заради контузените, тези без подготовка и други, които бяха преуморени. Сега аз и моите асистенти знаем какво искаме и как ще проведем подготовката. Искам да изглеждаме както срещу ЦСКА от средата на есенния дял - комбинативни и агресивни. Не за 45 или 50 минути, нужни са 90 минути", добави той.

Стоянович отново подчерта, че държи да бъде назначен изпълнителен директор. Фаворит за поста е кадърът на БФС Павел Колев, но на този етап потвърждение липсва. "Ситуацията се развива добре. И се надявам да стане бързо. Трябва ни нещо ново - на отбора, на организацията, на моята философия. Видя се, че така не става. Харесва ми да виждам колко много хората обичат "Левски", как ни подкрепят".

Желанието на Стоянович е да бъдат привлечени предимно български играчи. Той потвърди за преговори с Мартин Райнов от "Берое". "Трудна работа е и там. Желанията са едно, реалностите - друго, финансите - трето. Дал съм списък. Най-важни са парите - ако някой не си тръгне, никой не може да дойде. От първия момент съм на мнение, че е добре за "Левски" да има повече българи, които да пробиват в националния отбор и да се търсят такива, които знаят какво е да играеш за "Левски". Но не съм аз човекът с парите, мога да кажа какво искам, а за другото - да вляза в църква, да паля свещ и за чакам".

Стоянович очерта и целите през пролетния сезон: "Искаме да бъдем по-близо до "Лудогорец" и да преборим ЦСКА. Трябва да се върнем към корените си и да вървим крачка по крачка. Загубихме фокус, като помислихме за титлата, и това беше грешно. Ще видим накрая дали сме постигнали целите си".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама