Електронна платформа ще свързва училището с бизнеса в Бургас

15:30, 08 яну 19 25 1042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Бургас създават електронна платформа, която да свързва училището с бизнеса, съобщиха от пресцентъра на морската община. Това е част от политиката на местно ниво за осъвременяване на бургаското образование и ориентирането му към нуждите на бизнеса.

Главен координатор и отговорник по изпълнението на проекта ще е Гимназията по компютърно програмиране и иновации. В разработката ще участват нейните ученици, учители, ментори от IT компаниите в училищното настоятелство, експерти от двата местни университета, както и ученици-програмисти от други училища в града.

Междувременно предстоят две предварителни срещи. Първата ще е с представители на всички професионални гимназии - за детайлно уточняване на всички технически направления, в които работят, паралелки, тенденции, на кое в дейността си искат да акцентират. Втората среща ще е с представители на бургаския бизнес.

Резултатите от двете срещи ще залегнат като първоначална база данни в новата платформа. Тя ще се зарежда и поддържа в Гимназията по компютърно програмиране и иновации. Като краен резултат всеки бургаски ученик ще може да открие на едно място актуална информация за професионални стажове, изисквания и обявления за свободни работни места в Бургас.

Същевременно предприемачите ще виждат къде какви кадри се подготвят, възможности за контакт с потенциални свои бъдещи служители, както и всякаква полезна информация по темата за регионалния пазар на труда.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама