Каракачанов: Циганите в България станаха изключително нагли

13:30, 08 яну 19 25 1478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Циганите в България станаха изключително нагли вече, с тези думи министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира нападението над 33-годишен военнослужещ, извършено от двама роми в село Войводиново. Каракачанов се намира във Войводиново, където днес се събира извънреден щаб, за да се реши какви спешни мерки да бъдат предприети, за да стихне напрежението в селото. Снощи там имаше протест, в който участваха близо 300 души.

"Бях при ефрейтор Димов в болницата. Утре ще му направят операция. Има счупена скула, много кръвонасядания покрай очите. Нападателите са го удряли предимно в главата. Иначе състоянието му е добро, може да се каже, че е средна телесна повреда. Утре ще бъде опериран, няколко дена след това ще бъде изписан. Парадоксалното е, че циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дена убиха полицай, преди два дена бият военен. Това не може да продължава повече", заяви Каракачанов.

Незаконните къщи в ромската махала на пловдивското село Войводиново да бъдат съборени в кратки срокове, разпореди също така военният министър. Според него проблемът не може да бъде решаван на парче и е нужна цялостна програма и стратегия, която лично той се ангажира да внесе в Министерски съвет и да мине през Народното събрание, а хората тук обвиняват местната власт, че покровителства ромската махала и че всички къщи там са незаконни, но не се взимат мерки срещу това.

На Богоявление 33-годишният ефрейтор от 68-а бригада Специални сили Валентин Димов беше изненадан и пребит от двама роми от местната махала. Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че веднага след нападението ромите са се опитали да се укрият в съседно населено място, но благодарение на бързата реакция полицията, са заловени. Те са с прокурорско разпореждане 72 часа в ареста.

Командирът на 68-а бригада Явор Матеев съобщи, че техният служител е бил нападнат в гръб, а заедно с неговото яке е била завързана главата и ръцете му, така че той не е могъл да се защити при нападението.

"Неприятен инцидент, но брутално професионално, тъй като военнослужещият е изненадан в гръб. Неговото яке е използвано, така че всъщност главата и ръцете му да бъдат вързани и удрян по най-зверския начин в ситуация, в която той по никакъв начин не е изразявал някаква агресия към тези граждани", съобщи бриг.ген. Матеев по БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама