Арестуваха автоджамбази, задигали коли на чужди туристи в Банско

11:30, 08 яну 19 25 1738 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акцията е проведена на 2 януари от служители на ОДМВР-Благоевград и ГД „Национална полиция“. В хода на полицейските действия, в местността Стражите в землището на Банско, в лек автомобил „Фиат Брава“ са задържани 31- годишен от Криводол, област Враца, и 21-годишен от Симитли, област Благоевград.

При претърсванията на адреси в Криводол, в софийското с. Мировяне и в Симитли са намерени и иззети множество мобилни апарати, компютърни конфигурации и техника, използвана при извършването на кражбите на автомобилите. Открити са и вещи, заявени от пострадалите и оставени от тях в откраднатите автомобили. В Симитли, като съпричастни в извършените деяния, са задържани и 51-годишен от Криводол и 21-годишен от Симитли.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са събрани данни за участие на 31-годишния към извършени кражби на МПС през сезон 2016-2017 г. в Банско. На него и на 51-годишен са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК за кражба на лек автомобил „Тойота Рав 4“ и опит за отнемане на лек автомобил „БМВ Х6“, като деянията са извършени от началото на годината. Постановена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама