Монтираха камери на алеята, където беше убита Виктория Маринова

10:00, 08 яну 19 / Общество 25 1335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири месеца след жестокото убийство на Виктория Маринова, което потресе Русе, кейовата стена, където се случи инцидентът, вече е осветена и оборудвана с камери. В най-скоро време сигналът от тях ще бъде подаден и към общинското звено за охрана.

Въпреки че русенският кей е предпочитано място за рибари и любители на спорта, страхът след убийството на телевизионната водеща дълго витаеше сред хората. След трагедията от общината обещаха да обезопасят алеята с осветление и видеонаблюдение. Идеята е реализирана от телекомуникационната компания, собственост на бившия съпруг на Виктория – Свилен Максимов.

„Около два километра е дълго трасето и в момента има 50 стълба с 50 камери, които осветяват и наблюдават последното бягане на Вики”, обясни инж. Теодор Дулев.

Кметът на Русе оцени направеното до момента. 

„На практика стълбовете и камерите са дарение от тях за общината и това всеки момент трябва да бъде оформено като такова. Много бързо беше направено като такова, което е впечатляващо. Пак казвам, че това може да го направи само русенец и русенска фирма, които милеят за града ни. Единственото, което ме притеснява е, че не е обезопасено откъм реката. В бюджета за новата 2019 година сме заложили 600 000 лева, с които поетапно започваме да изграждаме парапет”, каза кметът на Русе Пламен Стоилов пред bTV.

Според русенци монтираните камери и осветлението ще направят мястото по-безопасно. Предстои отсечката да бъде преасфалтирана, а от общинската администрация обещаха да осигурят по-голяма безопасност на хората, които преминават през района.

„В нашите приоритети е тази зона да е такава, че да радва хората, но каквото и да го направим за съжаление всичко това е свързано с името на Виктория, която много нелепо и много трагично загина в този участък. Мисля, че трябва да се помисли как ще увековечим тази памет, защото тази смърт стана символ на обединение на русенци, което започна да се изразява в редица добри дела”, добави градоначалникът.

В социалните мрежи е подета инициатива алеята, по която премина последното бягане на Виктория Маринова, да носи нейното име – идея, която се споделя и от градската управа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама