Жълт код за опасно студено време в цяла България

07:15, 07 яну 19 25 1467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие с умерен северозападен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток, ще продължи да нахлува студен въздух. Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Жълт код за ниски температури е обявен в цяла България. Опасно студено и температури под 0 градуса се очакват в първия ден от новата седмица.

Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, максималните - между минус 4 и 1 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 1 и плюс 1 градуса. Температурата на морската вода е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и слабо ще се усили. Вечерта валежите ще спират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9, на 2000 метра - около минус 15 градуса.

Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се понижат на места до минус 15 - минус 17 градуса. Във вторник ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време, но дневните температури ще останат отрицателни.

В сряда сутринта също ще е доста студено. От запад облачността бързо ще се увеличи и още преди обяд в западните райони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна компонента, в Източна България и ще се усили.

Дневните температури там бързо ще се повишат и към вечерта и през нощта срещу четвъртък валежите там ще са от дъжд и сняг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама