Немски инвеститор ще вложи 22 млн. лева в нов завод във Враца

16:30, 04 яну 19 / Икономика 25 1493 Topnovini
1

Немската компания "МД Електроник" ще вложи близо 22 милиона лева в изграждането и пускането в експлоатация на нов завод за производство на кабели за пренос на данни и електронни компоненти във Враца, съобщиха от общинския пресцентър.

На официална церемония кметът на общината Калин Каменов и финансовият директор на компанията - Вацлав Крал подписаха днес договор за покупката на имот общинска собственост за изграждането на завода. Фирмата ще плати на община Враца за терена за близо 1, 4 милиона лева, а цялата инвестиция е в размер на 21,5 милиона лева, уточняват в съобщението.

Предварителните намерения на "МД Електроник" са да разкрие 300 нови работни места, а началната заплата да е 1000 лева, допълват от общината.

Планира се на терена, който се намира между кварталите "Сениче" и "Кулата" да бъдат изградени производствени, логистични и офис сгради. 
Кметът на Враца Калин Каменов е посочил при подписването на договора, че инвестицията на немската компания е сред най-значителните през последните 30 години.

Договорът за покупката на терена за новия завод е бил подписан в присъствието на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, областния управител на Враца Малина Николова и председателя на Общинския съвет Румен Антов. Очаква се общинската администрация да издаде разрешение за строеж и изграждането на завода да започне през пролетта.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани