Ще останат ли без аптека хората в Кюстендилско?

10:40, 04 яну 19 / Общество Сподели в: 25 481 Topnovini Автор: Topnovini
1

Хиляди хора останаха без аптека. Една от най-големите общини в кюстендилска област Бобошево е на път да остане без лекарства. Точно на Коледа дейността си приключила единствената аптека и оттогава хората от района пътуват десетки километри до Дупница и Кюстендил, за да си купят необходимите лекарства.

„Бобошево е малка община с 10 населени места, в които преобладава възрастно население. Няма да оставим хората без лекарства. Кметовете са направили списък с всички самотно живеещи хора. На специален телефон в общината хората ще могат да заяват какво им е необходимо”, обясни пред Нова телевизия една от секретарките на общината.

„Част от сградата, в която се намира аптеката, е собственост на фармацевтично предприятие "Софарма". С него сме влезнали в контакт още преди Нова година. Предстои сключване на договор с новия аптекар. До 20 дни аптеката ще бъде отворена отново”, заяви кметът на Бобошево Крум Маринов.

От Здравната каса в Кюстендил заявиха, че всеки общопрактикуващ лекар може да продава лекарства, които се изписват рецепта, ако има разрешение регионалната здравна инспекция.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани