Гредите помогнаха на "Манчестър Сити" за безценен успех над "Ливърпул"

07:50, 04 яну 19 / Спорт 25 1214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Манчестър Сити" стигна до безценна домакинска победа с 2:1 над "Ливърпул" в битката за върха от 21-ия кръг на английската Висша лига. След успеха шампионът отново е само на 4 точки зад лидера. Поражението е първо за "Ливърпул" в първенството през настоящата кампания.

На "Етихад" домакините започнаха агресивно и наложиха висока преса, което обаче не притесни играчите на Юрген Клоп. В първите 15 минути двата тима не създадоха нищо интересно, но още при първата голова възможност като по чудо не се стигна до попадение.

В 18-ата минута Садио Мане бе изведен сам срещу Едерсон и стреля, но топката се отби в лявата греда. Последва неразбирателство между Джон Стоунс и вратаря пред него. Защитникът опита да изчисти, но уцели Едерсон, след което топката полетя към вратата. Стоунс обаче се ориентира бързо и изчисти в последния момент, току пред връхлитащия на скорост Мохамед Салах. Видеопроверката показа, че малко над сантиметър е разделил "Ливърпул" от попадение.

Последва дълъг период, в който и двата тима действаха предпазливо. Все пак в 41-ата минута "Сити" откри резултата с първия си точен удар. Бернардо Силва намери Серхио Агуеро от аутлинията, а аржентинецът се възползва от пасивността на Деян Ловрен и разстреля Алисон с шут под гредата - 1:0.

"Сити" отвърна на удара в 72-ата минута, когато Лерой Сане завърши красива "небесносиня" атака. При шутът му топката се отби в дясната греда и не остави шанс на стража Алисон - 2:1.

До края на мача "Ливърпул" опита всичко, за да се добере до ценна точка, като мениджърът Клоп пусна в игра и своя "жокер" Джердан Шакири. И двата тима имаха добри голови възможности, но не съумяха да ги реализират и резултатът се запази.

С трите точки "Сити" отново съкрати аванса на "Ливърпул" до 4 точки. Тимът на Пеп Гуардиола е втори с актив от 50, а този на Юрген Клоп води с 54 пункта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама