Севернокорейският посланик в Италия е избягал

15:40, 03 яну 19 / Свят 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-високопоставеният севернокорейски дипломат в Италия е избягал и се укрива, твърдят представители на Южна Корея, предаде БТА. Информацията от разузнаването на Сеул бе огласена днес от депутат след заседание при закрити врата с представители на службата, предадоха световните агенции.

Мандатът на изпълняващия длъжността посланик на Пхенян в Рим Джо Сон-гил трябвало да приключи в края на ноември. Той избягал обаче от мисията на Пхенян в Рим в началото на ноември и оттогава се укрива със съпругата си, разказа пред журналисти южнокорейският депутат Ким Мин-ки.

Депутатът не каза дали представителите на южнокорейското разузнаване са съобщили къде се намира Джо, нито дали той има намерение да избяга в Южна Корея.

Според южнокорейски издания обаче 48-годишният Джо Сон-гил е поискал убежище в Италия в началото на декември.

Джо беше временно изпълняващ посланик на Северна Корея в Италия от октомври 2017 г., когато Италия изгони тогавашния севернокорейски посланик Мун Джун-нам след шестия севернокорейски ядрен тест.

За последно високопоставен севернокорейски дипломат избяга през 2016 г. Тогава това беше зам.-посланикът на Пхенян в Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама