Превозвачи недоволстват заради промените в Закона за движение по пътищата

14:00, 03 яну 19 / Общество 25 1314 Topnovini

Българските превозвачи не са съгласни с част от промените, които се предвижда да бъдат направени в Закона за автомобилните превози и в Закона за движение по пътищата. Сред проблемите е задължителното поставяне на колани в автобусите, обясни пред БНР Стоянка Стойкова, председател на  Националния съюз на превозвачите за регион Бургас, Пазарджик, Кърджали и Ямбол.

„Предвиждат се много големи санкции. Те трябва да бъдат много добре обмислени. Коланите натоварват рамата на автобуса. Всичко там е изчислено – колко ще тежи от едната страна, колко ще тежи от другата страна. Коланите, които натежават, дават също резултат за предпоставка за ПТП-та. Много е рано да се въведат тези колани и те трябва да са определени. За международните пътувания – да, там има много километри, пътникът заспива, отпуска се. За там сме съгласни да има колани.“  

Стойкова допълни, че изискванията и санкциите не трябва да бъдат само за шофьорите и превозвачите, но и за самите пътници. Очаква се в края на януари да се проведе среща в Министерството на транспорта, на която да бъдат обсъдени новите промени.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 191 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.