Петър Бакърджиев: Виждах гняв в очите на полицаите след обира на дома ми

09:50, 03 яну 19 25 3040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жилището на спортния журналист на bTV Петър Бакърджиев беше обрано по празниците. Семейството, което живее в Горна Малина, разбира когато се прибира у дома на 1 януари.

Откраднати са били техника и бижута на съпругата му. Има версия, че обирът е станал на 29 декември, когато е обрана и съседната къща, каза Пепи Бакърджиев. Там също са задигнати предимно бижута.

За час дошли шестима полицаи. "Виждах гняв в очите им, че се случва на това спокойно място", отбеляза журналистът. Той е категоричен, че в такива ситуации задължително трябва да се обаждаме на полицията, а не да си мислим, че не можем да разчитаме на нея.

"Нали сега ще ги хванете и ще ми върнат играчките", е питал полицаите 5-годишният син.

По думите му има предположение кой е извършителят. „Човекът почти е известен, празнува имен ден в края на октомври, почти всички в Горна Малина го знаят. Хората в селото ми разказаха цялата му биография. Бил е в затвора 3 години, пуснали са го преди 2 месеца. 3 години не е имало едно пипане в къщите, а в последните 2 месеца има трето или четвърто”, заяви Бакърджиев.

„Всички трябва да са единни и когато има такъв случай, той да бъде решен по някакъв начин. Очевидно едно село от 1000 души е тормозено от един човек. Не може да няма някаква реакция. Това се случва и на други места”, подчерта спортният журналист.

Пред bTV комисар Димитър Кошов – зам.-началник отдел „Криминална полиция” към ГДНП, коментира, че по случая е образувано досъдебно производство, изградени са версии, по всяка от които се работи. Той увери, че към всеки случай на посегателство се подхожда сериозно и действията по разследването са професионални.

"По празниците дори имаме обири, които са предотвратени след сигнали от граждани", обясни полицаят. "Кражбите за 2018 г. са с 5000 по-малко от 2017 г., а разкриваемостта е около 33%", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама