ЕЦБ назначава временни администратори на Banca Carige

19:15, 02 яну 19 25 1583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейската централна банка (ЕЦБ) назначи трима временни администратори и тричленна Комисия за наблюдение, които да поемат управлението на Banca Carige и да заменят нейния Съвет на директорите. Решението дойде след като мнозинството от членовете на борда на Banca Carige подадоха оставка в сряда.

Оттеглянето на мнозинството от управителния съвет доведе до необходимостта от назначаване на временна администрация за управление на банката с цел стабилизиране на нейното управление и търсене на ефективни решения за осигуряване на устойчива стабилност и функциониране. ЕЦБ назначи Фабио Иноченци, Пиетро Модиано и Рафаеле Ленер за временни администратори на банката. Тя назначи и Жан-Лука Бранчадоро, Андреа Гуачеро и Алесандро Дзаноти за членове на Комисията за наблюдение на Banca Carige.

Решението за временна администрация е мярка за ранна интервенция, насочена към осигуряване на приемственост и преследване на целите на стратегическия план. Назначаването на временната администрация води до премахването на управителните и контролните органи на Banca Carige.

Временните администратори имат задачата да гарантират стабилността на банката, като следят отблизо ситуацията, непрекъснато информират ЕЦБ и, ако е необходимо, предприемат действия, за да гарантират, че банката съблюдава спазването на капиталовите изисквания по устойчив начин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама