Нов туристически маршрут пресича цяла Странджа

18:10, 02 яну 19 25 883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов туристически маршрут в Странджа от Елхово до Ахтопол ще привлича туристи целогодишно. Трасето е дълго 180 км, минава през 17 населени места и вековни гори.Подходящо е както за опитни, така и за начинаещи туристи, стига те да са добре облечени и да следват указателните табели. А табелите ще бъдат готови до два три месеца.

„По-голямата част от маршрута вече е маркиран. Целият може да бъде изминат за 9-10 дни пеш или за 3-4 дни с колело, каза пред БНР Владимир Димитров, председател на сдружението инициатор - "Зелена Странджа". Mаршрутът започва от кея на река Тунджа в Елхово и завършва на брега на Черно море – в Ахтопол. Идеята е туристите да могат сами да организират прехода си по „Тур Странджа“, уточни Димитров. 

Цялата необходима информация за забележителностите, възможните места за настаняване, хранене и туристически атракции по трасето и в близост до него, а също и GPS трак, ще бъде публикувана на сайта www.tourstrandja.bg.

Идеята се реализира от сдружение „Зелена Странджа“, както и със съдействието на много местни хора и заинтересовани туристи от цялата страна. За маркирането и популяризирането на маршрута огромен принос има Сдружение "Клуб Зонта - Бургас", уточни Владимир Димитров.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама