Започна подаването на документи за плодове и зеленчуци по схемите със субсидия

15:00, 02 яну 19 / Икономика 25 1072 Topnovini
1

От днес до 31 януари земеделските производители, кандидатствали за Кампания-2018 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция. Това напомня Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ).

Утвърденият образец на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на фонда. Там е публикувана и инструкцията за попълване. Файлът съдържа възможност за създаване на опис до 100 реда. При необходимост земеделските стопани могат да поискат по-голям файл от областните структури на фонда, защото при попълването не може да се се променя форматът на таблицата.

Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2019 г. на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи. Те се депозират в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата - физическо лице, и адрес на управление на кандидата - юридическо лице или едноличен търговец.

Нямат право на подпомагане кандидатите, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от изпълнителния директор на ДФЗ за произведената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17 февруари 2015 г., се посочва в съобщението.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 127 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.