Пулишич с трогателно писмо до "Борусия" Дортмунд

14:40, 02 яну 19 / Спорт 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кристиан Пулишич вече е футболист на "Челси". 20-годишният американски национал осъществи трансфер от "Борусия" Дортмунд на стойност 64 млн. евро, но ще играе под наем в германския тим до края на сезона.

Той прекара няколко впечатляващи сезона с черно-жълтия екип и затова не пропусна да благодари чрез писмо на отбора и на феновете за прекрасните години заедно.

Полузащитникът разпространи трогателното си писмо в социалните мрежи.


"Скъпи борусийци,

С огромна мъка съобщавам, че навлизам в последните си месеци като играч на нашия и вашия световноизвестен клуб.

Все едно беше вчера, когато пристигнах в Дортмунд като неопитен, развълнуван, много нервен, но и изключително горд 16-годишен младеж от малкия американски град, наречен Хърши. Нямах никаква идея какво ми предстои, но много скоро разбрах, че като млад „шварцгелбен” (б. ред. - от немски "черно-жълт") ще бъда в най-добрите ръце.

Нямаше да бъда, където се намирам днес, без клуба и неговата вяра в даването на шанс на младите играчи. Беше истинска чест и мечта да вдигам жълто-черната фланелка пред Южната трибуна!

Много, много запомнящи се мигове изпъкват – да съм изживял всичко това преди моя 20-и рожден ден понякога се усеща като сън. Бих искал да благодаря на всички треньори, под чието ръководство играх и които ми предоставиха тези възможности.

А на моите поразителни съотборници през годините: Приехте ме като младо момче, споделихте своя опит с мен, помогнахте ми да се развия и да се превърна в професионален футболист. За това съм ви безкрайно благодарен.

На нашите невероятни фенове: Беше привилегия да стоя редом с вас на Южната трибуна и да усетя как подкрепяте своите герои. Чувствам се поласкан, че имах възможността да извървя пътя от подкрепящ до подкрепян. Вие ме приехте като един от вас. Благодаря ви.", гласи съобщението на Пулишич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама