Дарители помогнаха на пострадалите семейства след пожара в Момчиловци

11:40, 02 яну 19 / Общество 25 400 Topnovini
1

Пострадалите семейства от пожара в Момчиловци вече имат покрив над главите си. Монтирана е дограма на прозорците, имат мебели и домашно оборудване. Само за месец и половина, благодарение на общите усилия на дарители, майстори и добри хора от цялата страна помогнаха на пострадалите.

Пламъците унищожиха покрива и третия етаж от къщата на фамилия Костадинови в нощта на 10 срещу 11 ноември. Най-възрастната стопанка на дома баба Шина не можеше да спре сълзите си от мъка. Тогава не си е и представяла, че след месец къщата им ще има нов покрив.

„Веднага след репортажа се обади собственик на голям строителен хипермаркет, който заяви, че дарява керемидите изцяло за покриване на къщата. И не само – много други хора, гледали репортажа, откликнаха на призива за помощ и всеки според възможностите си пострада на пострадалото семейство”, каза Сийка Суркова, кмет на с. Момчиловци.

Идеята за помощ обединява  много хора, с различни инициативи. В тях се включват и децата от местното  училище, които събраха 200 лв. за пострадалото семейството. В дарителската сметка има над 10 500 лв., с които ще може да започне ремонт на третия етаж.  

Семейството благодари на всички хора, които им подадоха ръка в тежък момент. В Момчиловци готвят  молебен за здраве и благополучие на селото. На финалната права е и процедурата за  противопожарен автомобил в селото, което ще даде повече спокойствие на жителите, предаде bTV. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани