Дарители помогнаха на пострадалите семейства след пожара в Момчиловци

11:40, 02 яну 19 25 1220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пострадалите семейства от пожара в Момчиловци вече имат покрив над главите си. Монтирана е дограма на прозорците, имат мебели и домашно оборудване. Само за месец и половина, благодарение на общите усилия на дарители, майстори и добри хора от цялата страна помогнаха на пострадалите.

Пламъците унищожиха покрива и третия етаж от къщата на фамилия Костадинови в нощта на 10 срещу 11 ноември. Най-възрастната стопанка на дома баба Шина не можеше да спре сълзите си от мъка. Тогава не си е и представяла, че след месец къщата им ще има нов покрив.

„Веднага след репортажа се обади собственик на голям строителен хипермаркет, който заяви, че дарява керемидите изцяло за покриване на къщата. И не само – много други хора, гледали репортажа, откликнаха на призива за помощ и всеки според възможностите си пострада на пострадалото семейство”, каза Сийка Суркова, кмет на с. Момчиловци.

Идеята за помощ обединява  много хора, с различни инициативи. В тях се включват и децата от местното  училище, които събраха 200 лв. за пострадалото семейството. В дарителската сметка има над 10 500 лв., с които ще може да започне ремонт на третия етаж.  

Семейството благодари на всички хора, които им подадоха ръка в тежък момент. В Момчиловци готвят  молебен за здраве и благополучие на селото. На финалната права е и процедурата за  противопожарен автомобил в селото, което ще даде повече спокойствие на жителите, предаде bTV. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама