Пловдив започва годината със затворен централен булевард

09:52, 02 яну 19 25 1212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдив започва годината със затворен централен булевард и изнервени шофьори. Причината е строежът на сцената, от която започват събития, свързани с обявяването на града за Европейска столица на културата.

В момента има въведена временна организация на движението в Пловдив, което затруднява трафика по обходните маршрути, предаде bTV.

„На бул. „Източен” и на бул. „Руски” се наблюдава засилен трафик. Днес в първия работен ден ще наблюдаваме трафика и ще вземем необходимите мерки. От центъра за управление на трафика могат да се регулират гъвкаво програмите на светофарните уредби, което ни дава възможност да чистим засиления трафик”, посочи Борислав  Кръстев, директор ОП „Организация и контрол на транспорта”.

Общинският съветник от ВМРО Слави Георгиев заяви, че вече няма време за промяна на организацията. „Тази сцена е поставена без обсъждане в Общинския съвет, УС и кметът Иван Тотев си живеят в един собствен свят и не желаят да водят диалог с гражданите на Пловдив. Тази сцена можеше да бъде на пл. „Централен”, хангарите на гребната база или паркинга на Хиподрума. Не е ясно защо тя ще бъде строена на централен булевард”, коментира Георгиев.

„Пловдив е Европейска столица на културата и откриването ще бъде тук – това място съединява в себе си много възможности. Тежестта на тази сцена е разпределена, тя е безопасна. Цялата сценична конструкция ще бъде висока 30 метра, кулата е на шест нива”, каза Гина Кафеджиян, фондация „Пловдив 2019”.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама