Най-скъпата вода в България е негодна за пиене

10:50, 02 яну 19 25 1547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-скъпата вода в България - кална и негодна за пиене. От Нова година влизат сила новите цени на водата в цялата страна, като след поскъпването в Шумен ще плащат най-много - 3.40 лева за кубик. Хората обаче се оплакват, че срещу тази цена получават кал и мръсотия от чешмите. проблемът е в старата водопроводна система, заради която често се налагат ремонти.

Причината и обяснението се корени в бизнес плана, който е приет от ВиК асоциацията и инвестиционната програма към него, която трябва да бъде изпълнявана в следващите години. Трябва да бъде изградена пречиствателна станция за чисти води и нов довеждащ водопровод от язовир Тича. Проблемът е от няколко страни, а че самият язовир няма изградена санитарна охранителна зона и трудно може да бъде регламентирано, предаде Нова телевизия.

С решението на КЕВР беше прието увеличението от 3.29 лева за кубик да стане на 3.40 лева. От "ВиК - Шумен" посочват, че цената може да бъде задържана. Това обаче трябва да стане с решение на Общото събрание на дружеството. Ако всички акционери искат по-ниска цена, тя може да бъде направена такава. Такова заседание ще има на 10 януари. В него има точка за избиране на нов управител на ВиК дружеството, но няма точка за нова цена на водата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама