Над 7200 пациенти са минали през "Пирогов" около празниците

10:40, 02 яну 19 25 1245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През почивните дни около празниците над 7200 пациенти са преминали през „Пирогов”. За лечение са останали 1100. Това каза директорът на болницата проф. Асен Балтов пред bTV.

За последното денонощие в травматологичния кабинет са преминали над 150 души. От пиратки са пострадали и три деца, от които 16-годишно момче е с ампутиран пръст, както и 10 възрастни.

Най-фрапантният сигнал по празниците е за младеж, уж подгонен от мечка. „Оказа се момче, което най-вероятно е употребило хапчета екстази. Някой го е видял, че ходи по къси гащета в планината”, разказа той.

Пациенти след препиване имаше и по коледните празници, имаше и по Нова година, като по Коледа бяха повече, заяви още проф. Балтов. „Хубавото е, че фалшивия алкохол вече го няма, защото той предизвикваше особено тежки поражения”, допълни директорът на „Пирогов”.

По празниците е имало и случаи на инфаркти и инсулти, като спрямо миналата година са били по-малко. „В следващите дни предстои рязко застудяване, така че рискът от инфаркти и инсулти се увеличава”, предупреди проф. Балтов.

„Макар и да наследихме доста сериозни задължения, благодарение на усилията на всички в болницата, завършваме годината на малък счетоводен положителен баланс спрямо миналата година”, допълни директорът на „Пирогов”.

Задълженията бяха 22 милиона, в момента са 20, а просрочията бяха 14 милиона, в момента са 10. Оборотът на болницата се вдигна с 15%, или 7,5 милиона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама