Натоварен трафик в последния от почивните дни

18:40, 01 яну 19 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Натоварен е трафикът в последния от почивните дни. Най-интензивно е движението по входно-изходните артерии в големите градове и по основните пътни артерии. Засега не са се образували тапи или големи задръствания. Очаква се интензивният трафик да продължи и утре, когато е последният ден от зимната ваканция на учениците.

Без сериозни затруднения е трафикът в Пловдив и областта в последния почивен ден, информираха от ОД на МВР в Пловдив. По данни от полицията не са регистрирани и тежки транспортни произшествия. По автомагистрала "Тракия" движението бе обичайно като за след празници, предаде БНТ.

Един от натоварените участъци остана Асеновградско шосе, където минават всички шофьори, слизащи от Кърджали и Смолян. Ограничено е движението на автомобили над 12 тона през прохода Троян - Кърнаре.

Натоварено е движението на главен път Е-79, в участъка между Кресна и Благоевград. Движението се осъществява бавно в района на Кресненското дефиле, но без проблеми и без да се образуват големи тапи и задръствания.

На шофьорите се налага да карат по-бавно и в района на Симитли, където се събират пътя за Банско и този за Гърция. На няколко места по международния път има полицейски патрули, които следят за нарушители. Без проблем се преминава и през граничния пункт "Кулата" - "Промахон".

С цел повишаване на безопасността и облекчаване на трафика от 14 до 20 часа днес се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

Началникът на "Пътна полиция" Росен Рапчев предупреди, че заради множеството ремонти на автомагистрала „Хемус“ там също е създадена специална организация на движението, особено около тунелите.

„Имаме екипи, които да спрат и да образуват тази тапа малко преди тунела. Знаете, че имахме негативен случай да остават в тунела граждани дълго време. Това е причината преди тунела да се извършва допълнително забавяне на трафика, за да не се образува колона в самия тунел“, каза Росен Рапчев, предаде БНР.

На входовете и изходите на всички големи градове ще има специална организация на движението. Главен инспектор Любомир Костадинов от столичната пътна полиция предупреди къде се очакват най-сериозните проблеми на входовете на София.

„Това ще бъдат Горубляне-Околовръстното, КПП-то подхода към „Младост“ и самият „Павел Красов“ и „Цариградско шосе“. Очакваме проблем да ни създаде и магистрала „Люлин“, но най-вече в подхода от Перник към София, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама