Работните дни започват със застудяване

07:05, 02 яну 19 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина временно до силен. Облачността ще е разкъсана, но след обяд ще започне да се увеличава и през нощта срещу четвъртък в западните райони ще превалява сняг. Максимални температури между 4 и 9 градуса, в София около 4 градуса.

Над Черноморието ще има значителна висока облачност. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури 6 - 7. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, по-късно през деня вече значителна и на места ще има превалявания от сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 минус 1 - 0, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

В четвъртък с умерен и временно силен вятър от северозапад, в Източна България от североизток ще нахлува студен арктичен въздух. Времето ще е облачно, още през нощта срещу четвъртък от югозапад ще започнат валежи от сняг, които през деня ще обхванат по-голямата част от страната.

Температурите бързо и значително ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между минус 1 и 4 градуса. В петък от север валежите ще започнат да спират, най-късно в Рило-Родопската област и югозападните райони. Ще остане ветровито. Застудяването ще продължи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама