Топ 3 момента в световния бокс през 2018

19:05, 31 дек 18 / Спорт 25 1602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Феновете на бойните спортове с огромно удоволствие приветстват завръщането на интереса в тежките категории след ерата на пълна доминация на братята Кличко. През 2018-та се състояха няколко емблематични срещи, които ясно показват, че 2019-та ще дори още по-интригуваща.

Ето нашите предложения за Топ 3 в световния бокс за 2018:


1. Тайсън Фюри срещу Дионтей Уайлдър

Броени седмици след победата на Тайсън Фюри над Владимир Кличко в края на 2015-та, британския боксьор изпадна в тежка депресия, която го тласна към злоупотреби с алкохол и наркотици. По думите на близки до Фюри, в този период “Не бе останала и следа от големия шампион”. Фюри прекрати всякакви тренировки и затлъстя с близо 50 кг над стандартното си тегло и достигна близо 170 кг.! Независимо от всички трудности Фюри намери сили да се преоткрие и се завърна в ринга. След една подготвителна среща се изправи директно срещу безапелационния шампион Дионтей Уайлдър.

Предвид обстоятелствата Фюри изигра мача на живота си и според повечето експерти заслужи победата, но съдиите отсъдиха равен резултат. Според екипите на двамата бойци е въпрос само на време двамата да се изправят отново един срещу друг.


2. Продължаващият възход на Александър Усик

Считаният от повечето експерти за може би най-добрият боксьор на планетата в момента, украинецът доказа, че няма конкуренция в полутежка категория и е твърде вероятно да дебютира при тежките съвсем скоро. Вече се говори за потенциална глобална златна четворка при тежките  - Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри и Александър Усик.


3. Победата на Кубрат Пулев пред родна публика


Най-добрият ни боксьор в тежка категория изнесе истинска лекция в препълнената зала Армеец. Кобрата бе организаторът на гала вечерта и участник в основната среща с британеца Хюи Фюри. С желязна дисциплина и пълен контрол Пулев не даде никакви надежди на младия си съперник и съвсем заслужено се върна сред претендентите за титлата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама