Четирима загинали и 68 в неизвестност след експлозия на газ в жилищен блок в Русия

14:30, 31 дек 18 / Свят 25 1743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима души загинаха при рухване на вход в многоетажна жилищна сграда в руския град Магнитогорск, съобщиха от министерство на извънредните ситуации. Съдбата на 68 жители във входа остава неизвестна. Основната версия на следствието е взрив на битов газ. Градската управа съобщи, че са застрашени от рухване още два входа от общо 12 в десететажния панелен жилищен блок.

Взривът избухна тази сутрин около 6 часа местно. Напълно разрушен е единият от общо дванайсетте входа на сградата. В него живеят 120 души. 16 са евакуирани успешно, четирима, включително две деца, са настанени в болница.

Студовете и рискът от по-нататъшно разрушаване на сградата затрудняват разгребването на развалините, където спасители все още търсят затрупани хора. Това заяви прессекретарят на местния клон на министерството на извънредните ситуации Егор Пахомов, предаде БТА.

Обследва се цялата сграда. Следственият комитет започна досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на две и повече лица. По разпореждане на президента Путин за Магнитогорск заминаха министърът на здравеопазването Вероника Скворцова и ръководителят на Министерството на извънредните ситуации Евгений Зиничев.

На мястото на инцидента вече пристигна губернаторът на Челябинска област Борис Дубровский. Той съобщи, че от блока са били изведени около 300 души. В две училища в града са създадени временни убежища за тях. Местните хора се самоорганизират в социалните мрежи, за да помогнат на пострадалите.

Температурата в Магнитогорск през деня е минус 17 градуса. До минус 27 градуса се очаква да падне тази нощ термометъра по данни на федералния хидрометеорологичен център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама