Топ 3 момента в WRC за 2018

10:40, 31 дек 18 / Спорт 25 1240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2018-та г. е една от най-силните за световния рали шампионат от доста време насам. След продължително и постепенно оттегляне на производители и спонсори от спорта сега интересът отново се завръща.

Четири големи производителя - Форд, Ситроен, Хюндай и Тойота се борят с равни шансове за победата във всяко състезание. Организаторите на стартовете се радват на много и лоялни фенове, а новите реалности на социалния маркетинг позволяват успешното комерсиализиране на платено приложение за мобилни устройства, чрез което феновете са още по-близо до любимите си отбори, машини и пилоти.

Ето нашият избор на Топ 3 момента в световния рали шампионат през 2018-та г.:

1. Първата победа и титла на Тойота при производителите в WRC

Отборът е структуриран около бившият шампион Томи Макинен и световният рали шампионат е част от новата глобална стратегия на японския производител за производство на все по-вълнуващи автомобили.

2. Сензационната 79-та победа за най-титулувания пилот в историята на спорта - Себастиан Льоб

След официалното си оттегляне от спорта Себастиан Льоб отново показа защо е най-успешният рали пилот на всички времена. В много оспорвана битка със сънародника му и настоящ шампион Себастиан Ожие, Льоб се наложи в рали Испания в последните метри на последния етап.

3. 6-тата световна титла за Себастиан Ожие

Поредният успех на французина не бе никак лесен предвид факта, че се наложи по спешност да смени отбора си непосредствено преди началото на сезона. Фолксваген реши да се оттегли от световния шампионат и мнозина се съмняваха в шансовете на Ожие за още една титла с новия за него отбор на М Sport и Форд Фиеста, но опитният французин показа, че шампионските умения в повечето случаи тежат повече от техниката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама