Григор Димитров стартира сезона с победа

09:06, 31 дек 18 / Спорт 25 1581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира сезон 2019 с успех с 6:3, 6:4 над Йошихито Нишиока от Япония на турнира в Бризбейн (Австралия), където спечели титлата през 2017 година.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Джон Милман (Австралия) и Тенис Сандгрен (САЩ), които играят по-късно днес.

В потока на Димитров най-високо поставен в световната ранглиста е №9 Кей Нишикори (Япония). Така Григор Димитров изпрати с победа една противоречива 2018 година, като се надява да си върне позициите в световната ранглиста.

След мача Григор беше видимо доволен от резултата.

"Всяка година е ново начало. Винаги е хубаво да започнеш добре, да запишеш добри резултати на старта. Първият мач не е лесен, все още сме 2018 г.. Трябва да си готов да преодоляваш всяко препятствие, което се появи на пътя ти. Мисля, че нямам поводи да съм недоволен, хубава победа. Единственият начин да си върнеш позициите, е да печелиш мачове. Когато го правиш, трупаш и повече самочувствие. В екипа сме уверени и настроени оптимистично. Да имаш в щаба си Андре Агаси е много ценно. Връзката ни е специална и се надявам нещата да продължат да се развиват позитивно. Свързва ни приятелство, братство. Той помага много с работата на корта, но предлага и един по-различен поглед. Двамата с Дани Валверду са чудесен тандем, трябва да бъда изключително доволен, че зад мен има двама толкова големи специалисти", коментира Димитров.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама