Метрото в новогодишната нощ ще е на интервал от 20 минути

21:35, 30 дек 18 25 1767 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Метрото в София ще работи през нощта срещу 1 януари, както и част от наземния градски транспорт. Влаковете по двете линии на софийското метро ще се движат на интервал от 20 минути в новогодишната нощ. На 40 минути пък ще са тези, които обслужват разклоненията на първата метролиния - към летището и към Бизнес парка, предаде "24 часа".

Ще се движат и четирите линии на нощния автобусен транспорт, но ще са с променени маршрути заради концерта "Сцена под звездите", който ще е на пл. "Княз Александър I".
Линия 1 в посока „Младост” ще се движи от бул. „Тодор Александров” по бул. „Княз Александър Дондуков” и по бул. „Цар Освободител”. Закриват се спирките – „Площад Княз Александър I”, ул. „Париж" и ул. „6-ти септември", които са по линия 2 в посока „Студентски град”.
След кръстовището с бул. „Васил Левски” линия 3 ще минава направо по маршрута до автостанция „Изток”.
Нощната линия 4 в посока ж.к. „Дружба 2” ще се движи от бул. „Тодор Александров” по бул. „Княз Александър I”, „Дондуков” и бул. „Васил Левски".

В новогодишната нощ ще се движат трамваите, обслужващи линиите №5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22, тролеите - 1, 2, 4 и 9, както и автобусите по линии №83, 85, 102, 213, 285 и 310.


Заради концерта ще бъде затворен за движение участък по бул. "Цар Освободител" и улиците "Аксаков", "Г. Бенковски", "Княз Александър I" и "Леге" до 6 ч. на 1 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама