Засилени мерки за сигурност заради новогодишните концерти

08:30, 31 дек 18 25 2440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичани и гостите на София посрещат новата 2019-а с празничния концерт "Сцена под звездите", който по традиция ще се проведе на площад „Княз Александър I“ в 22.00 часа. 

Заради провеждането на концерта в центъра на столицата ще бъдат въведени специални мерки за сигурност.

В това число - ограничения за движение и паркиране, които ще бъдат валидни до вечерта на 1 януари. На концерта няма да се допускат хора във видимо нетрезво състояние, както и лица, носещи оръжие, пиротехника, дронове, спиртни напитки, стъклени чаши и други опасни предмети.

Публиката ще влиза през специални контролно-пропускателни пунктове, а за охраната на обществения ред ще се погрижат екипи на полицията.

Във Варна ще посрещнат новата година без контролно-пропускателни пунктове и специални заграждения, но със засилено полицейско присъствие с много цивилни служители. Около хиляда души се очаква да гледат концерта и зарята на площад „Независимост”.

Допълнителна охрана е осигурена за тържествата на открито тази вечер и в Стара Загора. Над 40 униформени и служители на общинска охрана ще бдят за спокойното и безинцидентно празнуване на гражданите. От общината напомнят, че употребата на пиротехнически средства и на алкохол по време на концерта са забранени.

Впечатляващо обещават организаторите в Пловдив, който в полунощ ще стане европейска столица на културата. В Бургас освен музикалната програма след 23 ч., ще бъдат раздадени 2000 парчета баница и по чаша вино на всеки желаещ.

Във Враца общината организира празнично посрещане на Новата година на централния площад "Христо Ботев" в града. Началото е половин час преди полунощ. На откритата сцена ще излязат музикантите от духов оркестър "Огоста", народната изпълнителка Родослава Илиева и композиторът Иван Йосифов. Новогодишното тържество ще продължи до 3 часа на първи януари.

В концерта в София ще се включат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ и солистите на балет „Арабеск“ Петя Колева и Стефан Вучов. Водещи ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването „100% будни“ на БНТ. Режисьор на спектакъла „Сцена под звездите“ е Борис Радев.

Изявени български спортисти и артисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.

И тази година пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година.

В новогодишната нощ ще се движат столичното метро и част от наземния транспорт. Подробности за линиите и маршрутите на градския транспорт можете да намерите на www.sofia.bg и www.sofiatraffic.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама