Рокади в НОВА: Вижте какво се случва с телевизията!

17:40, 29 дек 18 25 1747 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С големи промени е на път да изпрати 2018-а Нова телевизия.

Вчера, в последния работен ден от годината, всички служители на медиата са получили уведомителен имейл, че Дидие Щосел, досегашният главен изпълнителен директор на телевизията променя позицията си. Той остава в Борда на директорите, но вече ще отговаря за дигитализацията на групата. Вяра Анкова и Николай Андреев са двамата прокуристи на НОВА и на практика - те двамата ще управляват телевизията оттук нататък. Според "24 часа" обаче Щосел ще продължи да управлява оперативно телевизията, а просто към него на върха се присъединяват Анкова и Андреев.

Вики Политова, която досега бе оперативен директор, вече ще е съветник към Борда на директорите. 

Анкова е бивш генерален директор на БНТ, а Андреев е досегашен финансов директор на медията. Двамата ще движат оперативната работа и ще подписват всички решения съвместно.

Своята позиция запазва Силвия Зурлева. Тя остава член на Борда на директорите, а също така ще отговаря за новините. 

Друга интересна промяна се очаква от Нова година в телевизията. Предаването "Господари на ефира" ще излъчи последния си брой на 31 декември. След това официално шоуто ще излезе във ваканция, но е възможно да не се върне от нея.

До момента Маги и Джуди Халваджиян не са преподписали за 2019-а, а според запознати - напук на скандала с репортера Димитър Върбанов, двамата продуценти са пожелали баснословно увеличение на бюджета си за догодина. Според слуховете, след като преговорите с НОВА са зациклили, двамата са започнали да дават сигнали към жълти медии, че огромен интерес към предаването има и от страна на bTV и БНТ. 

Информациите обаче не отговарят на истината. bTV вече са разпределили бюджета си за пролетния сезон, като за първи път ще стартират с два комедийни сериала, риалити шоутата "Гласът на България" и "България търси талант", както и нов сезон на "Мастършеф". Все още не е стартирало и новото новинарско студио на телевизията, в което също са инвестирани доста пари. Освен всичко друго, шефовете на bTV не са забравили с какъв скандал кланът Халваджиян напусна телевизията. Тогава ябълката на раздора отново бе "Господари на ефира". Впоследствие медиата дори купи оригиналния италиански лиценз на шоуто и "Глобал вижън" се принудиха да внесат козметични промени, за да не подлежат на съдебно преследване.

От друга страна, Българската национална телевизия не може да си позволи да даде и 1/3 от искания от братята Халваджиян бюджет. Парите, които държавата отделя за националния оператор на практика са същите като миналата година и държавната медиа не може да си позволи харчове за подобен продукт.

Това на практика означава, че ако скоро не се постигне консенсус и братята Халваджиян не намалят финансовите си изисквания, шоуто "Господари на ефира" ще отиде в историята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама