Определиха концесионери за централните плажове в Балчик и Слънчев бряг

15:30, 27 дек 18 25 1616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След проведен конкурс „Естет Билд" ООД е определен за концесионер на морски плаж „Балчик- централен"  в община Балчик, област Добрич, а „РВК 1" ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Слънчев бряг- централен" в община Несебър, област Бургас. Инвестициите за подобряване на облика на плажа в Балчик са в размер на 453 102 лв., а за опазването на околната среда, дюните и защитените територии на плажа в Слънчев бряг - в размер на 342 409 лв.

„Естет Билд“ ООД се задължава да предлага за целия срок на договора за концесия от 15 г. цена за 1 бр. чадър в размер на 9 лв. с ДДС и цена за бр. шезлонг в размер на 9 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности. За 20-годишния срок на концесията в Слънчев бряг цената за 1 бр. чадър ще е в размер на 10 лв. с ДДС, а цената за бр. шезлонг - в размер на 10 лв. с ДДС.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама