Отпуснаха 1,5 млн. лв. за нова зала на отбора по художествена гимнастика

11:19, 27 дек 18 / Спорт 25 1698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерски съвет отпусна 1,5 млн. лв. за изграждане на нова спортна зала в комплекс „Раковски“, където се намира Националният център по художествена гимнастика.  Строежът на новото съоръжение ще започне през 2019 г. 

В началото на днешното правителствено заседание, на което присъстваха председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева и момичетата от националния отбор, премиерът Бойко Борисов получи в знак на благодарност златна топка с автографите на всички от отбора, книга, календари и поздравителен адрес.

„Ще се реши един много наболял проблем с малката материална база, която имаше до момента за подготовка на националните състезателки“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

„Това е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи Националният отбор по художествена гимнастика. Години наред сме мечтали да имаме зала, която може да побере всички национални гарнитури и да може да тренираме така, че успехите ни да продължават и да стават и по-големи“, подчерта от своя страна Илиана Раева.

Тя изрази благодарност на правителството и лично на премиера Борисов за помощта, благодарението на която художествената гимнастика се утвърждава като един от най-успешните спортове у нас. „Вече десетилетия художествената гимнастика носи медали за България. С подобряването на материалната база „Раковски“ аз ви гарантирам, че нашите успехи ще стават все повече и повече“, увери Раева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама