Вятърът отслабва, температурите леко се покачват

17:00, 25 дек 18 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През нощта и в сряда преди обяд ще има предимно значителна ниска облачност, която в следобедните часове ще се разкъсва и намалява. Вятърът малко ще отслабне, ще бъде умерен от северозапад.

Минималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1 градуса, максималните - между 1 и 6 градуса. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.
 
В планините ще преобладава слънчево време, по-значителна ще бъде облачността главно преди обяд в ниските части. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 3 градуса, на 2000 м - около минус 9 градуса.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността главно след обяд по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 3-4 градуса, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В четвъртък и петък облачността ще е разкъсана, в Дунавската равнина и в котловините преди обяд - предимно значителна. Вятърът малко ще отслабне, повече в нощните часове, но през деня отново ще се усилва и ще бъде умерен, през първия ден все още от северозапад, а в петък - временно от югозапад. Минималните температури ще останат без особена промяна - предимно между минус 5 и 0 градуса, а дневните още малко ще се повишат и в петък ще са между 5 и 10 градуса.
 
През последните три дни от старата година и през първия ден на Новата, времето ще остане динамично. Облачността ще бъде предимно значителна.

По-късно през деня в събота с усилване на вятъра от северозапад и север ще застудява. Ще има и превалявания, през почивните дни само на отделни места, главно в Северна България, а на 31 декември и 1 януари на повече места в страната, вече предимно от сняг, в югоизточните райони - от дъжд. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, по Черноморието малко по-високи, дневните - между 0 и 5 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама