Корнелия Нинова: Думата на 2019-а е "възможност"

16:37, 22 дек 18 / Политика 25 2391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова определи като дума на 2018-а година – „скандал“, а през последните 12 месеца, според нея, могат да бъдат отличени две значими събития. По думите й това са протестът на майките и събитията около Истанбулската конвенция. "Голямата победа при протеста на майките беше събуждането на гражданска енергия, солидарност и съпричастност във всички хора към тяхната болка. Същите процеси видяхме и при Истанбулската конвенция. Там те прераснаха в единение между църква, политици и учени", заяви Корнелия Нинова в предаването "Годината" по „Дарик“ радио.

По думите й, най-трудната битка за нея през 2018-а година е била именно за Истанбулската Конвенция. „Срещу нас се изправиха парии от нашето ляво европейско семейство“, заяви Нинова. „Сега се твърди, че да си срещу Истанбулската конвенция е антиевропейско. Антиевропейско ли е да браниш конституцията, да браниш семейните ценности, културата на българското общество? – Не не е антиевропейско. И не сме съгласни децата сами да имат възможност да определят своя пол“, заяви Нинова.

За Корнелия Нинова това са двете теми, които не трябва да се делят идеологически. „Имаме достатъчно възможности да спорим по други въпроси. Тази година премина през множество скандали. Думата на 2019-а година е "възможност" - да върнем ЕС към изконните му ценности, да променим България и живота ни към по-добро“, завърши председателят на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама