България, Сърбия, Гърция и Румъния с обща кандидатура за Евро 2028 и Мондиал 2030

15:06, 22 дек 18 / Спорт 25 2659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Официално България, Сърбия, Гърция и Румъния ще се кандидатират за съвместно домакинство за Евро 2028, Мондиал 2030, както и на европейското по волейбол, което ще се проведе през 2021-а година. Новината дойде от провеждащата се в Белград Четиристранната среща на високо равнище между премиерите на България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов проведоха работна среща с министрите на спорта и представителите на футболните федерации на Сърбия, Румъния и Гърция.

Присъстващите на срещата подчертаха, че проекта за обща кандидатура дава силен политически знак от страна на Балканите към останалия свят. “Готови сме да защитаваме като екип политическите и икономическите интереси на Балканите”, заяви Красен Кралев. Представителите на футболните асоциации бяха категорични, че изграждането на спортна инфраструктура е важна за всяка от страните. Борислав Михайлов, който е член на Изпълнителния комитет на УЕФА от осем години, изрази увереност, че кандидатурата на България, Сърбия, Румъния и Гърция е достатъчно силна и имаме шанс за успех.

Четирите страни ще създадат Комисия за подготовка на общата кандидатура за Мондиал 2030, в която ще участват по четири души от всяка държава – по две политически лица и двама представители на футболните съюзи.

Очаква се следващата работна среща на спортните министри и представителите на футболните федерации за подготовка на съвместната кандидатура за домакинство на Мондиал 2030 да се проведе през месец февруари 2019-а година в София. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама