25 младежи получиха еднократна финансова помощ от президента

16:00, 21 дек 18 / Политика 25 1743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази година за първи път право на финансова подкрепа от президентската инициатива имаха учениците, настанени в социални услуги, които са завършили 11 клас с отличен успех. Администрацията на Президента взе решение за тази промяна в Правилата за получаване на помощта, за да насърчи мотивацията за учене още в 12 клас. 8 ученици получиха финансова помощ в размер на 1500 лева, като 5 от тях са настанени в приемни семейства.

Еднократното подпомагане за студентите е в размер на 3012,90 лева. 17 младежи от инициативата „Подкрепи една мечта“ продължават образованието си във висши училища или колежи. Традиционно по-голямата част от тях избират обучение в специалности, които ще ги подготвят за бъдещата им реализация в социалната сфера. Сред студентите, които получиха финансова подкрепа от президентската инициатива, са 6 младежи със зрителни нарушения.

По време на дарителската кампания беше събрана сумата от 73 250 лева, като от тях 10 030,70 лева бяха изразходвани за финансиране на абитуриентския бал. Остатъкът от 63 219,30 лева беше разпределен във вид на еднократна финансова помощ за студентите и учениците с отличен успех от инициативата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама