Марияна Николова и Бисер Петков посетиха дома за възрастни хора в Горна баня

17:10, 21 дек 18 / Политика 25 1167 Topnovini
1
2

Заместник-министър председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посетиха дом за възрастни хора в квартал Горна Баня.

Двамата разговаряха с живущите в дома както и с екипа, който се грижи за тях. "Тук сме защото сме призвани да се грижим както за децата така и за нашите майки и бащи. Най-важното в този процес е да съхраним достойнството на старите хора“, каза Николова. Тя пожела здраве, уют и хората да се чувстват добре в домашна обстановка.

„Вие сте сребърният капитал на България. Министерството на труда и социалната политика ще продължи да разработва мерки за поощряване на активния живот на възрастните хора, за да може техният потенциал да се използва пълноценно“, каза Петков.

„Чрез новото законодателство в областта на социалните услуги ще се създадат възможности за по-добри условия, качествени грижи и по-пълноценен живот на потребителите на домовете за стари хора. Те няма да се закриват и ще продължат да функционират в бъдеще като социална услуга“, добави министър Петков.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани