Задържаха иманяр в София

15:30, 21 дек 18 25 1661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители от сектор „Кражби“ в СДВР задържаха 43-годишен столичанин. При последвало претърсване в жилището му те са намерили и иззели над 200 предмета, носещи белези на културни ценности, металдетектор, различен калибър боеприпаси за огнестрелно оръжие, наркотични вещества, книги и вещи, съотносими към престъпната му дейност. Установени са и конкретни места, където от 2000 г. до сега той е извършвал незаконните си действия, за което бил уведомен Регионалният исторически музей - София.

Резултатът от експертизата на откритите предмети сочи, че 50 от тях - керамични, бронзови, сребърни и железни апликации, катарами, части от фибули - датират от античната и средновековна епоха, а иззетите 104 монети са сребърни и бронзови антични римски и предримски. Установено е, че общо 154 предмета са автентични движими археологически обекти и културни ценности по смисъла на Закона за Културното наследство.

На 19 декември със Софийска градска прокуратура е съгласувано постановление за привличане на задържания като обвиняем за извършени престъпления по чл. 277 а и 278 от НК. Работа по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама