Хосе Карерас избра оркестъра на Софийска опера за концерта у нас

17:20, 20 дек 18 / Култура 25 2346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оркестърът на Софийската опера и балет беше избран от испанския тенор Хосе Карерас да изпълнява музиката от репертоара за последния му концерт у нас, който е на 11 май догодина в зала „Арена Армеец”, събщи Нова телевизия.

Маестрото се спря на оркестъра заради огромния му опит с оперна музика не само в България, но и с гастролите си по целия свят. 67-членната формация познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта. Музикантите ще разучават и допълнителен материал, чийто партитури екипът на Карерас ще изпрати съвсем скоро.

В спектакъла, в който ще се включат повече от 120 души екип, ще бъде последно „Adios!” на маестрото с българската публика, в което той ще изпее всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът ще бъде специален за Карерас, защото ще бъде последен и за целия Балкански полуостров.

Бенефисният концерт ще дирижира испанският диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта на 11 май.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама