CNN: Доналд Тръмп има намерение да строи "Тръмп тауър" в Москва

14:10, 19 дек 18 / Свят 25 508 Topnovini
1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал писмо за намерение да построи "Тръмп тауър" в Москва, предаде CNN.

Писмото, получено от телевизионната новинарска компания, противоречи на предишно изявление на личния адвокат на президента Руди Джулиани, в което той твърдеше, че е "имало писмо за намерение за подобно строителство, но Доналд Тръмп никога не го е подписал".

Строителството на подобен обект в Москва беше включено като част от продължаващото и в момента разследване за "руската връзка" на президента на САЩ. Твърди се, че именно това писмо, подписано от Тръмп, е довело и до неговите първи контакти с руския президент Владимир Путин според признания на бившия адвокат на американския президент Майкъл Коен. Наскоро Коен беше осъден на три години затвор, защото даде лъжливи показания пред конгреса на САЩ относно финансови нарушения по време на предизборната кампания на Доналд Тръмп.

Преди време сайтът BuzzFeed News съобщи, че след като демократите поемат властта в Комисията по разузнаване на Конгреса на САЩ, органът ще разследва плановете на компанията Trump Organization от 2016 година да бъде построен "Тръмп тауър" в Москва и твърденията, че за целта са били дадени на руския президент Владимир Путин 50 млн. долара.

Тогава BuzzFeed News цитира няколко свои неназовани източника, които твърдяха, че така и нереализираният план за строителството на луксозната сграда е бил обсъждан между бившия адвокат на Тръмп - Майкъл Коен и говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 28 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.