Президентът на Бразилия: Страната ни ще излезе от Глобалния пакт за миграцията

13:40, 19 дек 18 / Свят 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бразилия ще се оттегли догодина от Глобалния пакт за сигурна, организирана и легална миграция, потвърди вчера новоизбраният президент на южноамериканската държава Жаир Болсонаро, цитиран от ТАСС и БТА.

"За съжаление, действащият министър на външните работи на Бразилия Алоизио Нунес подписа договора на ООН за миграцията. Мисля, че всички знаят какво се случва във Франция, в някои райони на Франция е направо непоносимо да се живее и тенденцията е в това, че нетърпимостта ще продължава единствено да се увеличава. Онези, които са пристигнали там, бяха приети от френския народ по най-добрия начин, но вие знаете каква е историята на тези хора, те не пускат корени и искат да спазват своята култура, след като са получили всички права и привилегии. В резултат на това Франция страда", заяви бъдещият държавен глава в изказване във Фейсбук.

"Не искаме това да се повтори в Бразилия. Не сме против имигрантите, но пристигането им в Бразилия трябва да бъде строго контролирано. В противен случай - доколкото това зависи от мен като държавен глава, те няма да дойдат тук. Заедно с министъра на външните работи, който ще встъпи в длъжност през януари заедно с мен, ще излезем от този договор а миграцията", обяви Болсонаро.

По-рано Ернесто Араужо, който ще оглави външното ведомство след встъпването на Болсонаро в длъжност, обяви, че Бразилия ще излезе от договора за миграция. Според дипломата този документ е "неподходящ инструмент за решаване на проблема". Араужо каза, че трябва да бъдат изработени критерии, "гарантиращи сигурността както на мигрантите, така и на гражданите на страните, в които те пристигат".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама