Задържаха мъж, изпълнявал ролята на куриер при телефонни измами

13:00, 19 дек 18 / Крими 25 1065 Topnovini
1

Задържаха мъж, изпълнявал ролята на куриер при две телефонни измами в Поповско. След неколкодневни действия криминалистите от Районното управление в Попово хващат 36- годишен от града, съобщават от полицията в Търговище.

На 14 декември 71-годишна жена от града дава при телефонна измама 2 500 лева. Тя е била въведена в заблуждение от мним полицай, че съдейства на властите при задържането на участниците в схема за телефонни измами.

Веднага след получаване на сигнала й в районното управление започва разследване на случая. Три дни по-късно е получен сигнал, че и 76-годишна жена от града е била въведена в заблуждение по идентичен начин, и чрез използване на същия предлог й е била отнета сумата от 1335 лв.

След като бил задържан, мъжът признал, че е прибрал парите, които една от жените оставила до входа на дома си, а другата е хвърлила през терасата, и ги е оставил на място, посочено му по телефона. Обяснил, че след като публикувал обява, че си търси работа, е бил "нает" по телефона да събира пратки и да ги доставя на определени от "работодателя" му места, допълват от дирекцията.

Работата по документиране на случаите продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Попово.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 101 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.