Цветанов определи евроизборите като тест за местния вот

23:34, 18 дек 18 / Политика 25 454 Topnovini
1

Европейските избори догодина ще бъдат политически тест за ГЕРБ преди местния вот по-късно през 2019 г.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред 700 членове и симпатизанти на ГЕРБ-София. Всички те изгледаха спектакъла „Царицата на Чардаша“ в Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Възможността да се насладят на легендарната оперета бе осигурена от народните представители от ГЕРБ-София и от общинските съветници от ГЕРБ в СОС, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Очертава се 2019 година да бъде ключова. На изборите за членове на Европейския парламент през май трябва да подкрепим кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, нашето европейско политическо семейство ЕНП, както и водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер“, посочи Цветан Цветанов пред препълнената зала на музикалния театър. Той допълни, че през есента на същата година предстои и местен вот, който също няма да бъде лек. „Към кмета Йорданка Фандъкова напоследък се изляха много тежки и безпринципни нападки. Ето защо ние всички трябва да застанем твърдо зад нея и зад видимите резултати от работата ѝ“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов благодари на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ-София за активната им работа. Също така изказа своята признателност към директора на Националния музикален театър Марияна Арсенова за това, че от години е стожер на културната дейност както в София, така и в цялата страна. Тази година музикалният театър отбелязва 100 години професионална оперета в България и 70 години от създаването на театъра, като по този повод Арсенова получи почетния знак на Столична община.

Кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова също сподели своите очаквания, че 2019 година ще бъде много важна. „Когато работим заедно и сме сплотени, няма непреодолими препятствия и непостижими цели. През годините доказахме, че в София сме добър екип и вярвам, че това пряко личи от резултатите от нашата дейност“, подчерта Фандъкова и благодари на цялата софийска структура на ГЕРБ за подкрепата.

На свой ред областният координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов отбеляза, че докато други политически сили създават напрежение и противопоставяне, ГЕРБ предпочита да гради и посредством реални резултати да говори на хората.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани