Защо Льоб напусна Пежо/Ситроен?

22:03, 18 дек 18 / Спорт 25 774 Topnovini
1
2
3
4
5


След дългогодишно партньотство донесло много победи, титли и рекорди, най-успешният рали пилот в историята на спорта обяви раздялата си френския производител. Не бе обявена официална причина за преустановяването на едно от най-бляскавите партньорства в моторните спортове, но според запознати източници мотовацията и ентусиазма и на двете страни вече не е на нужното ниво. Независимо от сензационната победа в рали Испания със Ситроен тази година, Льоб ще продължи кариерата си с Хюндай. Участието му в селектирани ралита от световния шампионат през идния сезон ще е изключително полезно за Хюндай, които очевидно ценят неимоверно опита на Льоб не само, като пилот, но и като човек, който познава изключително добре всичко в шампионската организация на Ситроен. 

Хюндай се опитват да достигнат доминираща позиция в Световния Рали Шампионат срещу заводските отбори на Тойота и Ситроен, както и на частния екип М Спорт, който ползва заводска подкрепа от Форд. 

Преминаването на Льоб в екипа на корейската компания е много значимо постижение за Хюндай  и по всяка вероятност ще се отрази чувствително на конструкторската титла

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани