Мими Балканска е лице на пощенска картичка по повод 100 години професионална оперета в България

16:40, 18 дек 18 / Култура и наука 25 1628 Topnovini
1

Илюстрована пощенска картичка и печат "100 години професионално изкуство в България" ще бъдат валидирани утре - 19-ти декември - в Националния музикален театър. Изданието е по повод юбилейната 2018-та година, в която честваме 100 години от началото на професионалната оперета в България и 70 години от създаването на Националния музикален театър.

На картичката са изобразени емблемите на българската оперета - голямата оперетна актриса Мими Балканска, бащата на българската оперета Ангел Сладкаров и един от основоположниците, а по-късно и патрон на Музикалния театър - Стефан Македонски.

Церемонията по валидирането ще започне в 11 часа в централното фоайе на Музикалния театър на бул. "Васил Левски" 100. Пощенско-филателното издание ще бъде валидирано от главния изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД Деян Дънешки и от директора на Националния музикален театър Марияна Арсенова.

След валидирането на печата и пощенската картичка във фоайето на театъра ще бъде открита временна пощенска станция, в която ще се предлага филателното издание. Негов художник е Мая Стайкова.

Илюстрованата пощенска картичка ще е в ограничен тираж от 631 броя и затова има колекционерска стойност. Печатът ще е първодневен с дата 19-ти декември и ще важи само три дни от датата на валидирането му, след което ще бъде прибран за съхранение в Архива на Министерството на транспорта и съобщенията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 130 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.