Близо 70 деца се натровиха на коледно парти във Варна

13:00, 18 дек 18 25 1436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 68 деца от варненската езикова гимназия "Йоан Екзарх" се натровиха в два последователни дни, в едно и също заведение в морската столица на коледно парти. "Децата в момента са добре, назначени са всички проверки", каза пред "24 часа" началникът на РЗИ Варна д-р Дочка Михайлова.

Деветокласниците от гимназия празнували на 15-и и на 16-и декември в едно и също заведение - "Тейсти" на ул. "Ополъченска" в морската столица. И двата случая кетърингът е бил подсигурен от една и съща фирма и менюто е било еднакво. Първата вечер са празнували 96 деца. По-късно 58 от тях са се оплакали от стомашни болки, гадене, повръщане и диария. На слудващия ден в заведението е имало 68 деца, като 6 от тях са имали същите оплаквания. Дори едно от децата е потърсило помощ в спешния център.

"Още не можем да кажем категорично кой е виновен, но ситуацията е овладяна. Няма тежки случаи. И най-важното е, че децата са добре. От наша страна е образувана проверка веднага след получаването на сигнала и до края на месеца трябва да излязат резултатите. Взети са проби от персонала в заведението, от персонала на фирмата, доставила кетъринга, както и фирмата, доставила продуктите, взети са проби и от самите продукти. Паралелно Агенцията за контрол на храните прави друга проверка. След като сравни резултатите от всички назначени до момента проверки, ще разберем какво точно е причинило натравянията", обясни д-р Михайлова.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама