6000 лева събраха за Клиниката по Детска хирургия

10:30, 18 дек 18 25 1136 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сумата от 6000 лева беше събрана в рамките на благотворителен търг с картини, който се проведе в сградата на Медицински университет-Пловдив.

В него се включиха десет от най-изявените пловдивски художници. Събраните средства ще бъдат предоставени на Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" за закупуване на инфузомат - високотехнологичен уред за вливания на разтвори. В рамките на търга бяха продадени 20 от всички 22 творби.

„Миналата година беше събрана сумата от 2400 лева за Отделението по Онкохематология в университетската болница. Надеждите ни, че тази година акцията ще бъде още по-успешна, се оправдаха”, заяви младият лекар д-р Любомир Паунов, който беше един от организаторите на благородната инициатива.

Картини закупиха представители на лекарското съсловие, политиката и медиите. С пет закупени картини си тръгна представител на почетния консул на Русия у нас Георги Гергов. На събитието присъстваше и народният представител Георги Търновалийски. Произведенията на Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов и доайена на Дружеството на пловдивските художници Иван Поповски - Джовани бяха емоционално представени от художничката Вихра Григорова, която също участва със свои картини.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама