Жители на Разлог протестират заради драстичното поскъпване на водата

09:40, 18 дек 18 / Общество 25 549 Topnovini
1

Недоволство срещу драстичното поскъпване на водата от Нова година. Един от градовете, в които поскъпването ще е най-осезаемо, е Разлог. Там до момента потребителите са плащали по 1.42 лв. за кубик вода. След Нова година обаче цената се очаква да надскочи 2 лева. Местните вече два пъти излизаха на протест и успяха да блокират пътя от Симитли за Банско.

В понеделник протест имаше и пред Комисията за енергийно и водно регулиране. Прогнозата е в повечето градове цената на водата да скочи с между 10 и 20 стотинки на кубичен метър.  

„Притеснява ни увеличението, защото при нас водата е по гравитачен път и единната комплексна цена, която налага ВиК оператора, за нас е непосилна.Трябва да има разлика, както преди имаше разлика в цената в Благоевград и Разлог. Сега поставят една комплексна цена на водата от 2.10 лв.”, каза организаторът на протеста Димитър Марков пред Нова телевизия. Недоволните смятат, че самият бизнес план не е направен, както трябва.

От дружеството твърдят, че тези пари са необходими, за да се подобри услугата. Марков обаче съобщи, че в бизнес плана на ВиК Благоевград за 2017 - 2021 г. за Община Разлог не са заложени никакви пари като инвестиция. Според местните не е направено и проучване за това какви са социалните възможности на хората.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 29 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.