Жители на Разлог протестират заради драстичното поскъпване на водата

09:40, 18 дек 18 25 1383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Недоволство срещу драстичното поскъпване на водата от Нова година. Един от градовете, в които поскъпването ще е най-осезаемо, е Разлог. Там до момента потребителите са плащали по 1.42 лв. за кубик вода. След Нова година обаче цената се очаква да надскочи 2 лева. Местните вече два пъти излизаха на протест и успяха да блокират пътя от Симитли за Банско.

В понеделник протест имаше и пред Комисията за енергийно и водно регулиране. Прогнозата е в повечето градове цената на водата да скочи с между 10 и 20 стотинки на кубичен метър.  

„Притеснява ни увеличението, защото при нас водата е по гравитачен път и единната комплексна цена, която налага ВиК оператора, за нас е непосилна.Трябва да има разлика, както преди имаше разлика в цената в Благоевград и Разлог. Сега поставят една комплексна цена на водата от 2.10 лв.”, каза организаторът на протеста Димитър Марков пред Нова телевизия. Недоволните смятат, че самият бизнес план не е направен, както трябва.

От дружеството твърдят, че тези пари са необходими, за да се подобри услугата. Марков обаче съобщи, че в бизнес плана на ВиК Благоевград за 2017 - 2021 г. за Община Разлог не са заложени никакви пари като инвестиция. Според местните не е направено и проучване за това какви са социалните възможности на хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама