Граждани протестираха пред КЕВР заради поскъпването на водата

15:25, 17 дек 18 25 2155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест пред Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ заради готвеното увеличение на цената на водата от началото на следващата година. Поскъпването се очаква в 27 населени места. Недоволните настояват увеличението да бъде спряно, а преди това да се направи анализ на инвестициите във ВиК сектора.

Недоволството е организирано от общински съветник на БСП в столичния общински съвет.

В момента тече общественото обсъждане на новите цени на водата от догодина. Според предварително одобрените бизнес планове на ВиК дружествата водата в почти цялата страна ще поскъпне.

От януари сметките за вода ще скочат в над 20 области. най-високо поскъпване ще има в Бургас и София, а Кърджали е единственото населено място, където водата ще поевтинее. Добрич и Шумен остават градовете с най-високите цени на водата

В Бургас трябва да се готвят да плащат с 27 стотинки повече за кубик. В София поскъпването ще е с 23 стотинки. За Варна 12 стотинки, в Пловдив под 2 стотинки. Във Враца ВиК дружеството е поискало скок над цената определена като социално допустима - затова поскъпването ще се ограничи до 14 стотинки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама