Кога ще приключат ремонтите в "Аспарухово"?

14:30, 17 дек 18 25 845 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтите във варненския квартал „Аспарухово” се движат по график и трябва да приключат до пролетта на следващата година. 

В южния участък на бул. „Народни будители“ е приключила подмяната на ВиК мрежата, изградени са нова дъждовна канализация и бордюри, а пътната настилка е фрезована. Също така е положен износващ пласт от плътен асфалтобетон, изпълнено е уширение на съществуваща настилка, втори битумен разлив и е положен биндер. Изградено е ново кръгово кръстовище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Народни будители“, съобщават от Община Варна. 

В момента се извършват изкопни дейности за изграждане на двата нови подлеза - на сп. „Калин“ и до Морската гимназия „Св. Николай Чудотворец“. Съоръженията ще бъдат осигурени с асансьори за хора с увреждания и майки с колички.

Вече са изградени телата на подлезите, излети са преходни плочи, приключено е поставянето на хидроизолация по стените, готови са за полагане на хидроизолация на горна плоча при подходящи метеорологични условия.

До края на седмицата подлезът на сп. „Калин“ ще бъде готов за полагане на облицовки, а в подлеза до Морската гимназия ще бъдат готови стълбищата и асансьорната шахта. Временната и постоянната организация на движение в квартала е съгласувана с КАТ, допълват още от Община Варна. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама